Strejkerna utökas och problemen fortsätter i Frankrike

Frankrike går in i en stor politisk kris. Strejkerna kommer att utökas och facken satsar på att stänga ned samhället och få regeringen att dra tillbaka sin pensionsreform. Det kommer att bli en mycket orolig vår.

Regeringen kommer inte låta pensionsreformen gå till omröstning i riksdagen, de genomför reformen via ett dekret 49:3.

Oppositionen kommer att begära en misstroendevotering i riksdagen och vinner de denna omröstning uppstår en regeringskris i Frankrike. Det måste utlysas nyval.

Jag kommer att berätta om pensionsreformen, det politiska spelet, hur den lagstadgade processen ser ut samt fackföreningarna roll i Frankrike.

Jag håller föredraget på Villa Ingeborg i Cagnes sur Mer. Föredraget kommer även att sändas på zoom.

Anmälan sker på Rivieraklubbens hemsida. Även de som inte är medlemmar kan delta på zoom-mötet. https://www.rivieraklubben.com/index.php/aktiviteter-for-dig/agenda/handelsedetaljer/2621/-/2682-temalunch-pa-villa-ingeborg-lars-naslund-om-dagslaget-i-frankrike

Välkomna

4 reaktioner på ”Strejkerna utökas och problemen fortsätter i Frankrike

 1. goranboman

  Hej Lars,
  Lyssnade på ditt föredrag via TEAMS i onsdags, intressant men bedrövligt. Du nämnde att genomsnittsåldern för pensionering i Frankrike är 62,9 år, dvs ”bara” ett år under den beslutade pensionsåldern om 64 år.
  Har du uppgift om vad genomsnittsåldern blir om man räknar bort de som ingår i ”Régimes spéciaux” (4,7? miljoner personer), dvs de med i dagsläget orimligt låg ålder för pensionering?
  Skulle gissa att genomsnittsåldern då blir nära eller kanske över 64 år. Är det så, så handlar strejkerna mer om att försvara de orättvisa förmånerna för de som ingår i ”Régimes spéciaux”!

  Undrar och hälsar
  Göran Boman

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s