Om

Jag heter Lars Näslund, är 66 år, bor i Cagnes sur Mer utanför Nice. Jag bodde i Italien och Frankrike under slutet av 70 talet fram till 1985, sedan flyttade jag tillbaka till Sverige. EU existerande inte för svenskar och jag fick inte uppehållstillstånd i Frankrike.

Vi flyttade till Rivieran sommaren 2015 och jag började intressera mig för fransk politik, samhälle och ekonomi. Jag har under alla år följt med i den franska debatten då jag haft en sommarlägenhet i Villeneuve-Loubet. Riktigt intresserad blev jag när Emmanuel Macron avgick från Hollande´s regering och strax därefter startade ett nytt parti och gick hela vägen och blev President.

Jag började skriva och undersöka hur saker och ting fungerade i Frankrike. Jag ville lära mig mer om landet där jag nu skulle leva. Jag märkte att det är många skandinaver som inte följer med i den franska debatten och som uppskattade mina små inlägg på Facebook. Jag har därför startat denna blogg för de som är intresserade av att följa mina kommentarer om det franska samhället.

Jag läser Franceinfo, Le Figaro, Le Figaro Magazine, Le Point och ser gärna på debattprogram, en favorit är C´est dans l´air. Internet är en källa för efterforskning och inläsning.

Jag har lagt upp mina tidigare kommentarer i denna blogg. Den första skrev jag för fem år sedan.