Bästa växlingssättet.

Jag skrev om överföring av pengar från Sverige till Frankrike för någon månad sedan. Några av er läsare tipsade om de tjänster som ni använder för att överföra pengar från Sverige till Frankrike. Det blir en hel del växlingskostnader när man regelbundet för över pengar varje månad. Det var det som jag konstaterade beroende på vilken bank man använder.

Jag fick tips från några läsare som använder Revolut som växlingstjänst. Har nu testat denna tjänst i två månader och jag medger att den har mycket låga växlingsavgifter. Man får även ett kreditkort som man kan använda på sina resor utomlands.

Jag gjorde en överföring nu på morgonen och vad jag kunde se var växlingskursen densamma som jag hittade på DI, under fliken valuta. Avgiften var 180 sek och det var kostnaden. Man förlorar inte på växlingskursen.  Jag för över Sek till Revolut-kontot och sedan skickar jag pengarna i Euro från Revolut-kontot till min franska bank. Överföringarna tar någon dag mellan bankerna.

För er som lever i Frankrike och överför lite större summor kan jag rekommendera denna tjänst. Man bör inte spara pengar på kontot då de inte omfattas av bankgarantier. Har man många transaktioner per månad kan man betala lite extra och få hur många transaktioner som helst.

https://www.revolut.com/

6 reaktioner på ”Bästa växlingssättet.

 1. Anders Valegård

  Hej Har precis idag fört över en liten summa från min svenska bank (SEB) till min franska bank. ”Avgiften ” som jag fick betala var 6 öre per Euro över dagskursen i DI. Pengarna på franska kontot efter lunch. För att det ska löna sig med Revolut så måste jag ju överföra mer än 3000 Euro varje gång. Det gör jag aldrig då jag har ränta på mitt svenska konto, även om är liten.

  Vänliga hälsningar

  Anders Valegård

  🇫🇷 23 Impasse Berenguier 83120 Sainte Maxime France

  🇸🇪 Hamnstigen 2 13990 Värmdö Mobil Margot +46 729 73 55 11 Mobil Anders +46 708 72 42 89

  Gillad av 2 personer

 2. Leif Gustafsson

  Jo detta är ett problem för några men jag har a vista överföringar dvs marknadspris interbank (Sverige Frankrike vv) i real tid dvs 0 i kostnad/avgift!

  Båda hållen SEK/EUR.

  Löpande konto i France för betalningar i EUR med 0% och ingen avgift annat än MC för 30€ år!

  Till det kopplas Livret A konto i France (laglig rätt i Frankrike ha detta för EU medb.)för sparande (fn ca 0,5% (men varierar) utan skatt till kapital 22500 €. ).

  Lite tips bara!!

  Leif Gustafsson

  Skickat från min iPhone/sent from my iPhone. Excuse brevity or spelling.
  Leif@gustafssongynnerstedt.com
  Leif@palanoa.com
  0046709566070 (cell)

  Gillad av 2 personer

 3. rails45

  hej,

  Tack för att du tog upp det här ämnet. Jag låter Pensionsmyndigheten sätta in min pension direkt på ett franskt konto i euro. Det är mycket bekvämt och man kan ange kontonummer på deras webbställe. Den 19/3 fick jag 17618 SEK utbetalt och det blev 1735,30 EUR på franska kontot. Det ger en kurs på 10,15. Enligt https://valutakurser.net var kursen den dagen 10,137, Min kostnad för överföringen blev i så fall knappt 3 EUR om jag räknat rätt.

  https://rl.se visar en kurs på 10,1415 den 19/3 och på https://www.x-rates.com 10,2342. ECB:s Euro Foreign Exchange Reference Rate var 10.1743 Så vilken kurs man skall räkna med är svårt att veta.

  Vänliga hälsningar Arne Nilsson

  Gillad av 2 personer

 4. Lars Limseth

  Handelsbanken brukar ju som en kundorienterad bank ha olika påslag, men en ”normalkund” med lån, placeringar mm får räkna med 6-7 öre/Euro i påslag. Dvs flyttar man 1000 € blir det ca 60-70 kr, men det är en enkel hantering som iaf jag värdesätter.
  Vill man spara pengar är det viktigare att ha koll på kursen som varierar under dagen, veckan, månaden osv.

  Gillad av 1 person

 5. livijnpeter@gmail.com

  Lasse,

  Tack för tips😊

  Med vänlig hälsning/Best regards/Bien cordialement,

  Peter Livijn

  Mobil Sverige: +46 (0) 70 734 02 66

  Portable France: +33 (0) 7 87 38 42 39

  This email with attachments may be confidential and private. It is intended solely for the use of the individual to whom it is addressed. The email may contain legally protected information. If you have received this communication in error, be aware that making use of the information, forwarding it, copying it, or disclosing its content to other persons, is strictly prohibited and may be punishable by law. Please inform the sender about the error in transmission immediately. All rights reserved to Peter Livijn.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s