Slipper alla betala Taxe D´Habitation 2018?

Taxe D´HabitationAlla kommer inte att slippa denna skatt och den kan till och med komma att höjas för många!

Enligt ett vallöfte från Macron kommer 80 % av alla hushåll i Frankrike att slippa betala denna skatt.

Vilka är det som inte kommer att få denna skattesänkning? Det är hushåll med höga inkomster, (vad som är hög, kan man ha synpunkter på) och de som har lägenhet/hus som semesterbostad.

Reformen innebär att skatten räknas ned med 30 % under 2018. 2019 räknas den ned med ytterligare 65 % för att upphöra för 80 % av alla hushåll under 2020.

För att få denna skattelättnad får ett par inte ha högre årsintäkter än 43 000 Euro. Mellan 43 000 – 45 000 Euro minskas skattelättnaden i steg för att upphöra ovanför 45 000 Euro. Ovanför denna årsinkomst kommer man att fortsätta betala full Taxe D´Habitation.

Skatten inbringade 21,9 milliarder Euro 2016 och det är inte helt klart hur skattesänkningen skall finansieras. Huvuddelen av pengarna kommer att försvinna ur budgeten först 2019. Blir det då andra skattehöjningar?

Taxe D´Habitation är en del av regionens/lokala myndigheternas budget. Pengarna används till finansiering av skola, sociala tjänster, idrotts- och kulturfaciliteter, vägar, miljö etc.

På denna avi finns även TV avgiften som inte omfattas av ovan angivna reform.

Kommunerna har fått ett större utrymme att öka avgifterna för Taxe D´Habitation. Detta gäller i vissa regioner som har underskott av bostäder. Ökningen kan bli kännbar redan i år.

Skatten kommer att skickas ut i slutet av september, alternativt i oktober för att betalning skall ske 3 veckor senare. Håll ögonen öppna på er skattehemsida.

På denna hemsida kan ni simulera om ni kommer att få fortsätta betala skatten. https://www.impots.gouv.fr/portail/80-des-foyers-beneficieront-dune-suppression-de-leur-taxe-dhabitation-sur-leur-residence-principale

PS

Flera fackföreningar har utlyst en generalstrejk i hela Frankrike den 9 oktober, ni kan hålla er uppdaterad på denna sida, http://www.cestlagreve.fr/greve/generale-nationale-9-octobre-2018/

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s